תאונות עבודה יכולות להיגרם במסגרת העבודה, בין אם זו תאונת דרכים בדרך או אל מקום העבודה, תאונות שנגרמו במקום העבודה עצמו, בעת הפסקת התרעננות וכו׳. בנוסף, תאונות עבודה יכולות להיות מתמשכות, כלומר כאלה שנגרמו עם השנים כתוצאה מעבודה מאומצת, עבודה שאינה בתנאים נאותים, פגיעה עקב חשיפה לחומרים מסוכנים ועוד. בתביעות תאונות עבודה המשרד משמש כגב חזק אל מול הגופים השונים ועושה הכל כדי להשיג ללקוח את הפיצוי המקסימלי.
למה דווקא אנחנו
-
התמחות בתאונות עבודה
למשרד הצלחות במגוון רחב של תחומי העבודה ותאונות שנגרמו במסגרתה.
-
השגת הפיצוי המקסימלי
המשרד בונה לכל לקוח אסטרטגיה משפטית יצירתית להוכחת מקרים מורכבים במיוחד.
-
שירות
אישי והוגןהמשרד פועל מתוך שליחות לסייע לכל עובד או מעסיק למצות את מלוא זכויותיו.
-
ליווי
מקיףהמשרד מלווה כל לקוח יד ביד החל מרגע הפגיעה, ליווי בוועדות ועד לקבלת הפיצוי.
בכל הקשור לתאונות עבודה, הכתובת תהיה המוסד לביטוח לאומי. כיום כל אזרח משלם מידי חודש דמי ביטוח לאומי, כך שבמקרה של פגיעה במקום העבודה או תאונה הוא יוכל לקבל פיצוי. למעשה, ביטוח לאומי הוא הגוף האמון על הכרת הנכות או הפגיעה ומתן פיצוי כספי בעבור סבל, הוצאות רפואיות, נזקים רפואיים עתידיים, אובדן כושר עבודה ועוד. לעומת זאת, קופות החולים מממנות את כל הטיפולים הרפואיים הנדרשים כתוצאה מהתאונה כמו אשפוז, תרופות, ניתוחים וכו׳.
גובה הפיצוי נקבע בהתאם לאחוזי הנכות שנקבעו. לדוגמה, עובד שנפגע במקום העבודה ונקבעו לו אחוזי נכון של בין 9% – 19% יהיה זכאי למענק חד פעמי. לעומת זאת, עובד שקבעו לו אחוזי נכות גבוהים יותר יהיה זכאי לקבל קצבה חודשית. כמו כן, ישנה נכות זמנית המזכה נפגעים בעלי נכות העולה על 9%, בקבלת קצבה חודשית, אך בעודם מוגדרים כנכים.
הגדרה נוספת שכדאי להכיר היא ׳נכה נזקק׳. ניתן להגיש תביעה זו כאשר נקבעת דרגת נכות זמנית אשר פחותה מ-100%. משמעות נכה נזקק היא קביעת דרגת נכות בשיעור של 100% לתקופה קצובה.
על מנת לקבל הכרה בתאונת עבודה מטעם המוסד לביטוח לאומי, יש למלא טפסים המפרטים את המקרה, על מנת לקבל דרגת נכות אשר תקבע את תשלום הקצבה. לאחר מילוי הטפסים תוגש התביעה לבחינת וועדה רפואית הבוחנת את חוות הדעת של הרופאים ואת מצבו הפיזי של המבוטח. ועדה זו קריטית לקבלת הקצבה או הפיצוי, ולכן משרד עו״ד צחי גנון מלווה ומכין את הנפגע בצורה מקצועית לוועדה.